fbpx

Uitvaartverzekering

Met een uitvaartverzekering kun je ervoor zorgen dat jouw nabestaanden naast het emotionele leed niet ook nog financiële perikelen erbij krijgen. Stem de uitvaartverzekering wel goed af op de kosten die je verwacht bij een uitvaart.

De hoogte van de kosten van een uitvaart is afhankelijk van veel zaken. Een begrafenis is duurder in vergelijking met een crematie. Een begrafenis kost ongeveer tussen €8.500 en €11.000 en een crematie tussen €6.500 en €9.000, maar dat is maar indicatief. De kosten zijn ook sterk afhankelijk van de wensen bij een uitvaart.

Ook de uitvaartverzekering heeft periodiek aandacht nodig

Net als andere verzekeringen heeft de uitvaartverzekering ook eens per jaar of per twee jaar aandacht nodig. Dan kun je ook gelijk met de adviseur doornemen in hoeverre de uitvaartverzekering nog voldoet aan de wensen en of het verzekerd bedrag nog voldoende is. Bij de geboorte van kinderen kunnen ze bijgeschreven worden op de uitvaartverzekering van de ouders.

Maak de uitvaart bespreekbaar

Wensen over de uitvaart worden tussen partners en ouders en kinderen nauwelijks besproken. Ook wel logisch, het is namelijk geen leuk onderwerp. Toch moet het wel besproken worden. Na overlijden geeft het de nabestaanden rust om te weten wat de wensen van de overledene waren. Je kunt het ook bespreekbaar maken bij het afsluiten of het updaten van de uitvaartverzekering. Dan is het onderwerp immers al niet te vermijden.

Graag praten we jou bij over de uitvaartverzekering, maak nu een afspraak!

 

Ik zit voor je klaar.
Bel of mail mij met je vraag.
088 - 388 03 88
Piet
Duidelijk. Betrokken.
Bel ons met al je vragen 088 - 388 03 88
Volg ons