fbpx

Sparen en beleggen

Je kunt een huishouden niet draaiende houden zonder een kapitaal achter de hand te hebben. Er komen namelijk investeringen die je niet op kunt vangen met het maandelijkse inkomen. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van de wasmachine, het kopen van een auto of een vakantie. Door sparen en beleggen kun je reserveren voor grotere uitgaven.

Waarvoor ga je sparen?

De spaarrente is op dit moment zeer laag, maar dat maakt het sparen niet overbodig. Vooral voor geld dat je besteedbaar wilt houden is het sparen vaak de enige optie. Het feit dat je geen rendement krijgt is onvermijdelijk. In het verleden was het interessant om spaargeld voor een langere periode vast te zetten in een deposito, maar ook dat geeft nu weinig rendement.

Wanneer kies je voor beleggen?

Geld dat je langere tijd kunt missen, kun je beleggen. Voor de korte termijn is het risico namelijk te groot. Je kunt net moeten verkopen op het moment dat de beleggingen in een dip zitten. Bijvoorbeeld voor het aflossen van de aflossingsvrije hypotheek of het opbouwen van een kapitaal ter aanvulling op de AOW kun je kiezen voor het beleggen. Het beleggen klinkt risicovol, maar dat hoeft niet. Ook met weinig risico pak je gemiddeld een hoger rendement in vergelijking met het sparen.

Wil je meer rendement over jouw kapitaal? Plan een afspraak met ons in en samen verkennen we vervolgens de mogelijkheden.

Ik zit voor je klaar.
Bel of mail mij met je vraag.
088 - 388 03 88
Adriaan
Duidelijk. Betrokken.
Bel ons met al je vragen 088 - 388 03 88
Volg ons