fbpx

Startershypotheek

Voor starters op de huizenmarkt is het kopen van een huis en het regelen van de hypotheek nieuw. Op het eerste oog lijkt het misschien ingewikkeld, maar met een goed advies en de juiste begeleiding kom je tot de meest gunstige hypotheek die ook nog eens goed bij jou en bij jouw financiële positie past.

Welke hypotheekvormen kun je tussen kiezen?

Starters hebben een overzichtelijke keuze. Er zijn namelijk maar twee hypotheekvormen die recht geven op hypotheekrenteaftrek, namelijk:

  • Annuïteitenhypotheek – Deze hypotheekvorm zorgt voor een volledige aflossing van de schuld tijdens de looptijd. De maandlasten blijven gelijk gedurende de rentevast periode. Je kunt de hypotheeklasten bijvoorbeeld voor 10 of 20 jaar vastzetten. Deze hypotheekvorm geeft in de eerste helft van de looptijd lagere maandlasten in vergelijking met de lineaire hypotheek;
  • Lineaire hypotheek – Ook deze hypotheekvorm zorgt voor een volledige aflossing gedurende de looptijd. Iedere maand los je een vast bedrag af op de schuld. Hierdoor los je sneller af dan bij de annuïteitenhypotheek.

Heb je recht op een starterslening?

Starters kunnen recht hebben op een starterslening. Dit is een gesubsidieerde lening bedoeld om starters op gang te helpen bij het kopen van de eerste woning. Het is een extra lening verstrekt via de gemeente. De terugbetaalregeling is zeer gunstig, maar of je er gebruik van kunt maken is mede afhankelijk van jouw gemeente. Niet alle gemeenten bieden het namelijk aan.

Ben je starter en ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Wij kijken graag samen met jou wat de mogelijkheden zijn.

Hypotheekgesprek aanvragen? Neem contact met ons op.

Ik zit voor je klaar.
Bel of mail mij met je vraag.
088 - 388 03 88
Bart
Duidelijk. Betrokken.
Bel ons met al je vragen 088 - 388 03 88
Volg ons