fbpx

Hypotheek afsluiten

Een hypotheek afsluiten doe je niet bij de eerste de beste bank. Hiervoor ga je de opties goed afwegen en de hypotheek kiezen die het beste bij jouw financiële positie past. Let vooral ook op de hoogte van de maandlasten. Deze moeten namelijk binnen het budget passen, en je moet ook nog geld over houden voor vakanties en dure hobby’s.

Een hypotheek afsluiten begint met een goed advies

Op het internet kun je handige lijstjes vinden waaruit blijkt welke bank de laagste hypotheekrente in rekening brengt, maar hypotheken vergelijken is meer dan dat. Let vooral ook op de voorwaarden. Uiteraard kun je zelf niet alle voorwaarden doornemen en vervolgens de geldverstrekker kiezen die goed bij jou past. Voor het vergelijken van hypotheken heb je diepgewortelde kennis over hypotheken nodig. Daar komen wij in beeld.

Wij adviseren niet alleen, wij zorgen er ook nog voor dat de hypotheek zo snel mogelijk afgerond is. En wij zorgen er natuurlijk voor dat het geld op tijd bij de notaris op de rekening staat voor de overdracht van het huis.

Welke hypotheek kies je?

Voor nieuwe hypotheken heb je de keuze uit twee verschillende hypotheekvormen, namelijk:

    •  Lineaire hypotheek
    • Annuïteitenhypotheek

De annuïteitenhypotheek is de meest gekozen hypotheek. De lineaire hypotheek heeft namelijk als nadeel dat de maandlasten hoog beginnen. Bij de annuïteitenhypotheek betaal je maandelijks vaste lasten. In ieder geval gedurende de periode dat je de hypotheekrente vast zet. Heb je al een bestaande hypotheek? Mogelijk kun je de oude hypotheekvormen meenemen naar de nieuwe hypotheek.

Hoe lang zet je de hypotheekrente vast?

Bij het afsluiten van een hypotheek kies je ook een rentevast periode. Je kunt de hypotheekrente kort vastzetten voor bijvoorbeeld 1 of 5 jaren. Je kunt ook voor een langere periode voor zekerheid kiezen. Dat doe je bijvoorbeeld met een rentevast periode van 10 of 20 jaren. De langere rentevast periodes zorgen wel voor een stijging van de maandlasten. Aan de andere kant brengt het zekerheid met zich mee. Als de hypotheekrentes sterk stijgen de komende jaren, zul jij er geen last van hebben. Je hebt de rente immers vastgezet voor een langere periode.

Heb je een hypotheek nodig of wil je jouw bestaande hypotheek oversluiten. Wij helpen jou er graag bij.

Is de aankoopprijs van jouw huis lager dan € 290.000,-? Dan heb je recht op Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Hiermee bouw je een financiële zekerheid in bij arbeidsongeschiktheid, werkloosheid, scheiding of overlijden. Tevens verlaag je hierdoor de hypotheekrente, waardoor je netto maandlasten dalen. Hypotheek afsluiten? Wij zorgen ervoor dat alles goed geregeld wordt.

Maximale hypotheek indicatie? Bereken hier!

hypotheekafsluiten

Ik zit voor je klaar.
Bel of mail mij met je vraag.
088 - 388 03 88
Duidelijk. Betrokken.
Bel ons met al je vragen 088 - 388 03 88
Volg ons