fbpx

Doorstromers

Ben je uit jouw huis gegroeid of wil je een huis met meer slaapkamers? Of juist minder? Als doorstromer heb je een te verkopen huis en een nieuw te financieren huis. Welke hypotheek past het beste bij jou en wat doe je met de overwaarde in jouw huis?

Profiteer van de overwaarde in de huidige woning

Waarschijnlijk heb je een overwaarde in de huidige woning opgebouwd. Dat is mooi, want dat maakt het kopen van de andere woning eenvoudiger en goedkoper. De overwaarde kun je gelijk investeren in de nieuwe woning. Dat kan ook als de oude woning nog niet verkocht is. Dat tijdelijke probleem kunnen we namelijk oplossen met een overbruggingshypotheek.

Huidige hypotheekvormen meenemen?

Sinds 2013 heb je een veel beperktere keuze in hypotheekvormen. Bijvoorbeeld de aflossingsvrije hypotheek geeft geen recht meer op hypotheekrenteaftrek, maar er zijn uitzonderingen. Als jouw hypotheek vóór 2013 is afgesloten, kun je de hypotheekvorm meenemen naar de nieuwe woning. Je hebt bijvoorbeeld nog een aflossingsvrije hypotheek of een beleggingshypotheek van €50.000. Misschien is het verstandig om de hypotheekvorm uit de vorige hypotheek mee te nemen. Uiteraard bepalen wij wel eerst of de oude hypotheekvorm nog steeds een verstandige keuze is.

Wij verstrekken onafhankelijk hypotheekadvies, dus wij zoeken de markt af naar de geldverstrekker die het beste past bij jouw wensen. Een hypotheek kiezen is namelijk meer dan alleen maar de laagste hypotheekrente opsporen. De voorwaarden in de hypotheek zijn minimaal zo belangrijk.

Hypotheekgesprek aanvragen? Neem contact met ons op.

Ik zit voor je klaar.
Bel of mail mij met je vraag.
088 - 388 03 88
Richard
Duidelijk. Betrokken.
Bel ons met al je vragen 088 - 388 03 88
Volg ons