fbpx

Financiële planning

In je leven krijg je met verschillende financiële kansen en risico’s te maken. Met financiële planning kun je vooruit lopen op waar je in het leven mogelijk mee te maken krijgt, en kun je toekomstdoelen ook echt realiseren. Ook als je onderweg tegenslagen moet verwerken. Met financiële planning kun je dromen omzetten naar de realiteit.

Financieel advies kun je op verschillende manieren benaderen. Je gaat bijvoorbeeld beleggen voor een aanvulling op je pensioen, en je hebt een hypotheek en ook nog een lijfrentepolis uit het verleden. Door alle financiële zaken samen te brengen kun je er een samenhangend geheel van maken. Dan blijkt waar hiaten zitten of zelfs overlap.

Wat nemen we mee bij financiële planning?

Uit verschillende financiële invalshoeken bekijken we jouw situatie. Daarnaast bepalen we de doelen voor de toekomst samen met jou. Hierbij nemen wij onder andere de volgende zaken mee:

  • De inkomensopbouw en de carrièreverwachtingen;
  • Het pensioeninkomen en de maandelijks uitgaven voor de pensioenopbouw;
  • Het risico van het arbeidsongeschikt raken;
  • Het risico van het overlijden van jezelf of van de partner. Wat zijn de financiële gevolgen voor de nabestaanden?;
  • Lasten waar je mee te maken krijgt. Bijvoorbeeld studerende kinderen of minder gaan werken vanaf je 60everjaardag;
  • De eigen woning en de waardeontwikkeling hierin.

Risico’s afdekken en doelen zeker stellen

Wetende wat er maandelijks binnenkomt en welke risico’s je onderweg op kunt stuiten kunnen we doelen voor de toekomst zeker stellen. Hierbij houden we ook rekening met de fiscale mogelijkheden. De Belastingdienst stimuleert bijvoorbeeld het opbouwen van een kapitaal ter aanvulling op het pensioeninkomen. Dus laat dit voordeel niet liggen.

Wil je samen met onze professionals een financieel plan opstellen? Neem dan contact met ons op voor het maken van een afspraak.

 

Ik zit voor je klaar.
Bel of mail mij met je vraag.
088 - 388 03 88
Richard
Duidelijk. Betrokken.
Bel ons met al je vragen 088 - 388 03 88
Volg ons