fbpx

Werkmaterieel

Onder werkmaterieel wordt verstaan zelfrijdende voertuigen die niet alleen voor transport worden gebruikt. Voorbeelden hiervan zijn een heftruck en een graafmachine. Het zijn eigenlijk werktuigen waarmee je ook kunt rijden. Doordat ze mechanisch worden voortbewogen geldt er een verzekeringsplicht voor werkmaterieel. De wettelijke aansprakelijkheid (WA) moet minimaal verzekerd zijn. Maar een ruimere dekking is vaak wenselijk.

Wat verzeker je met de werkmaterieelverzekering?

Met de WA-verzekering verzeker je veroorzaakte materiële schade en letselschade aan anderen of aan bezittingen van anderen. Maar je kunt er ook voor kiezen om het voertuig zelf ook te verzekeren tegen bijvoorbeeld diefstal of brandschade. Ook schades door graafwerkzaamheden kun je meeverzekeren met de werkmaterieelverzekering. De verzekering kunnen we goed afstemmen op de specifieke risico’s die je met jouw bedrijf loopt.

Welke dekking is de juiste keuze?

Vergelijkbaar met de autoverzekering kun je in de werkmaterieelverzekering ook kiezen voor aanvullende dekkingen naast de aansprakelijkheidsverzekering. Of dat verstandig is hangt af van het werkmaterieel en jouw eigen wensen en budget. Het verzekeren van werkmaterieel is echt maatwerk.

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem gerust contact met ons op voor het inplannen van een afspraak. Wij komen graag naar jou toe om een goed oordeel te vormen over de risico’s.

Ik zit voor je klaar.
Bel of mail mij met je vraag.
088 - 388 03 88
Duidelijk. Betrokken.
Bel ons met al je vragen 088 - 388 03 88
Volg ons