fbpx

Transport- en vervoersrisico’s

Zakelijke bezittingen verzeker je met de inventaris- en goederenverzekering, maar zodra ze vervoerd worden, is de dekking in deze verzekering maar beperkt. Met een transportverzekering kun je het vervoer van jouw goederen goed verzekeren.

Goederen vervoeren naar bijvoorbeeld een afnemer neemt ook weer risico’s met zich mee. Onderweg kunnen de spullen beschadigd raken door een ongeval of bederfelijke spullen komen niet in goede staat op de bestemming aan. Ook kunnen vervoersmiddelen jou in de steek laten, of er gaat technisch iets mis bij het laden en lossen. Hier hangen dus grote financiële risico’s aan. Ook dit kun je (deels) verzekeren.

Wanneer verzeker je het transport- en vervoersrisico?

Dat is volledig afhankelijk van de gemaakte afspraken en de financiële belangen van een transport. Laat je het vervoer verzorgen door een externe partij of verzorg je het zelf? Ook is het van belang wie de aansprakelijkheid van het transport draagt. Is het jouw bedrijf of de ontvanger van de goederen, of misschien zelfs de vervoerder.
Onze experts op dit gebied kijken graag met jou mee om te voorkomen dat de financiële risico’s te groot zijn om zelf te dragen.

Ik zit voor je klaar.
Bel of mail mij met je vraag.
088 - 388 03 88
Duidelijk. Betrokken.
Bel ons met al je vragen 088 - 388 03 88
Volg ons