fbpx

CAR en Montageverzekering

De afkorting Car staat voor ‘Construction All Risk’. Dit is een verzekering die je afsluit voor het afdekken van het risico van het veroorzaken van schade bij bouw- en verbouwingswerkzaamheden. Het gaat om risico’s die je niet kunt claimen onder de aansprakelijkheidsverzekering en de opdrachtgever heeft het risico bijvoorbeeld ook niet verzekerd in de gebouwenverzekering.

Wat is de noodzaak van de Car en Montageverzekering?

Bij bouwwerkzaamheden loopt jouw bedrijf in meerdere opzichten risico’s. Wie de verbouwing verricht, is ook verantwoordelijk voor eventuele schade. Een bouwklus moet geen kostenpost worden, dus verzeker je de gevaren die dreigen. Je verzekert de aansprakelijkheid, maar de dekking in de Car en Montageverzekering is meestal ruimer dan dat. Je kunt bijvoorbeeld de bezittingen van de opdrachtgever en de materialen zelf ook verzekeren.

Welke schadeoorzaken sluit je een Car en Montageverzekering voor af?

De noodzaak van deze verzekering kunnen we eenvoudig laten zien aan de hand van een aantal voorbeelden van schades:

  • Door bouwwerkzaamheden raakt het pand van de buren beschadigd
  • Tijdens de nacht worden er bouwmaterialen gestolen
  • Door een foutje van een medewerker wordt een al gebouwd deel beschadigd
  • Een onderaannemer veroorzaakt schade aan een pand waaraan wordt gewerkt

Verzeker wat je echt nodig hebt

Er is niet één Car en Montageverzekering die altijd de meest geschikte keuze is. De verzekering moet zo goed mogelijk afgestemd worden op de werkzaamheden en de risico’s die dreigen. Daarom zijn er verschillende rubrieken binnen deze verzekering. Bij het afsluiten kies je de rubrieken die je echt nodig hebt. Je kiest bijvoorbeeld voor het verzekeren van aansprakelijkheid, hulpmaterialen en bestaande eigendommen van de opdrachtgever. Heb je vaker vergelijkbare opdrachten? Mogelijk kan een doorlopende Car en Montageverzekering uitkomst bieden.

Wil je meer informatie over de Car en Montageverzekering? Bel ons gerust voor het inplannen van een afspraak!

Ik zit voor je klaar.
Bel of mail mij met je vraag.
088 - 388 03 88
Richard
Duidelijk. Betrokken.
Bel ons met al je vragen 088 - 388 03 88
Volg ons