fbpx

Bedrijfspandverzekering

De eigenaar van een bedrijfspand verzekert het pand. Een huurpand hoeft de huurder dus niet te verzekeren. De verzekering tegen brand is de belangrijkste dekking, maar onderschat andere schadeoorzaken niet. In een bedrijfspandverzekering kun je een ruime dekking verzekeren.

Een bedrijfspandverzekering kan een onderneming niet zonder

Er zijn verzekeringen die van toegevoegde waarde zijn, maar die niet strikt noodzakelijk zijn. Daar valt de bedrijfspandverzekering zeker niet onder. Zonder een bedrijfspand kun je namelijk niet meer ondernemen. Daarnaast zit er een vermogen in het pand. Dat wil je natuurlijk niet op het spel zetten. Mogelijk zit er ook nog een hypotheek op. Na het afbranden van het pand moet de hypotheek nog steeds terugbetaald worden. Redenen genoeg dus om het bedrijfspand goed te verzekeren.

Welke waarde verzeker je?

De verkoopwaarde van een bedrijfspand is niet de te verzekeren waarde voor de bedrijfspandverzekering. Voor de verzekering gaat het om de herbouwwaarde. Dus hoeveel euro moet je uitgekeerd krijgen om hetzelfde pand op dezelfde plek te herbouwen? De herbouwwaarde inschatten is nog niet zo eenvoudig. Ook een makelaar waagt zich daar liever niet aan, en terecht ook. Voor het inschatten van de herbouwwaarde is vakinhoudelijke kennis nodig om de kosten in te kunnen inschatten. Daarom zal de verzekeraar vaak ook een taxateur inschakelen die gespecialiseerd is in bedrijfspanden. Dat is  gunstig voor jou. De verzekeraar is in dat geval aansprakelijk voor het bepalen van het verzekerd bedrag.

Een te laag verzekerd bedrag heeft gevolgen bij een schade

Bij een reguliere bedrijfspandverzekering is een goede inschatting van de herbouwwaarde  belangrijk. Ook bij een naar verhouding kleine schade zorgt een te laag verzekerd bedrag voor een lagere uitkering. Bij onderverzekering wordt de schade slechts naar verhouding uitgekeerd. De verzekeraar gaat dus korten op de schade-uitkering.

Wil je een bedrijfspand verzekeren? Maak nu een afspraak!

Ik zit voor je klaar.
Bel of mail mij met je vraag.
088 - 388 03 88
Duidelijk. Betrokken.
Bel ons met al je vragen 088 - 388 03 88
Volg ons