Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Ondernemingen kunnen niet zonder een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Bij schade door aansprakelijkheid kunnen de kosten namelijk zeer hoog oplopen. Zo hoog dat het bedrijf en de ondernemer de lasten onmogelijk zelf financieel op kunnen vangen. Houd er rekening mee dat er ook nog verschillende vormen van aansprakelijkheid zijn.

Welke vormen van aansprakelijk zijn belangrijk om te verzekeren?

Een werknemer kan schade veroorzaken bij een klant. Bij het verzekeren gaat het niet om een loodgieter die per ongeluk het keukenkastje van een klant beschadigt. Dit soort schades zijn ook verzekerd, maar de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering sluit je vooral af om de grotere risico’s bij een verzekeraar neer te leggen. Een klant loopt bijvoorbeeld letselschade op en kan nooit weer werken. Andere vormen van verzekerbare aansprakelijkheid zijn bijvoorbeeld:

  • Werkgeversaansprakelijkheid – De werkgever kan aansprakelijk zijn voor schade aan de werknemers;
  • Beroepsaansprakelijkheid – Vermogensschade ontstaan door beroepsfouten;
  • Productaansprakelijkheid – Schade veroorzaakt door aan de klant geleverde producten.

Welke verzekeringen heeft jouw bedrijf nodig?

Het verzekeren van het aansprakelijkheidsrisico is altijd maatwerk. Binnen de diverse branches spelen verschillende risico’s. Zelfs binnen dezelfde branche kunnen bedrijven verschillende verzekeringsbehoeftes hebben. Het aansprakelijkheidsrisico verzeker je om jouw bedrijf en jezelf te beschermen tegen schade waar je door het uitoefenen van de werkzaamheden verantwoordelijk voor kunt zijn. Een schadeclaim van honderdduizenden euro’s komt geregeld voor. Tegen een relatief lage premie leg je het risico neer bij een verzekeraar.

Ook een zzp’er moet goed verzekerd zijn

Zzp’ers moeten zich goed beseffen dat ze ook privé aan te spreken zijn voor schadeclaims. Een ondernemer met een BV is normaal gesproken niet privé aan te spreken door schuldeisers van de onderneming, maar deze splitsing is er niet bij zzp’ers. Voor veel zzp’ers is de kans op schade klein, maar zeker niet uit te sluiten.

Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op!

Ik zit voor je klaar.
Bel of mail mij met je vraag.
088 - 388 03 88
Adriaan
Duidelijk. Betrokken.
Bel ons met al je vragen 088 - 388 03 88
Volg ons