fbpx

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Ondernemers willen hun onderneming goed verzekeren, maar moeten zichzelf zeker niet vergeten. Als je arbeidsongeschikt raakt heb je een probleem, maar jouw bedrijf ook. Arbeidsongeschiktheid kunnen wij niet voorkomen, maar we kunnen de financiële gevolgen wel zo goed mogelijk opvangen.

Voor ondernemers is er geen vangnet

Werknemers die arbeidsongeschikt raken krijgen de eerste twee jaren het loon doorbetaald en daarna bestaat onder voorwaarden recht op een WIA-uitkering. Deze vangnetten heeft de zelfstandig ondernemer niet, tenminste niet vanuit de sociale zekerheid. Met een arbeidsongeschiktheidsverzekering kan het risico wel verzekerd worden. De verzekering keert uit als je door een ziekte, aandoening of een ongeval niet meer kunt werken. Onterecht wordt er vaak vanuit gegaan dat een dergelijke verzekering zeer kostbaar is, maar in de praktijk valt het vaak mee.

De premie voor de arbeidsongeschiktheidsverzekering laag houden

Je kunt de arbeidsongeschiktheidsverzekering zo goed mogelijk afstemmen op jouw wensen. Om de premie te drukken kun je bijvoorbeeld een wachttijd aanhouden van één maand. Dat wil zeggen dat je de eerste maand dat je niet kunt werken nog geen uitkering krijgt van de verzekeraar. Je kunt ook zelf bepalen hoe hoog de uitkering moet zijn bij het intreden van arbeidsongeschiktheid. De verzekering wil je natuurlijk door laten lopen tot de pensioendatum, of in ieder geval zo lang mogelijk. Er zijn nog meer afhankelijkheden waar wij jou graag over informeren.

Wat zijn de gevolgen van het niet verzekeren?

Als ondernemer kun je niet alle risico’s verzekeren. Het ondernemen is namelijk ook risico’s nemen. Toch is het niet verstandig om zoiets cruciaals als jouw gezondheid niet te verzekeren. Langdurige of blijvende arbeidsongeschiktheid is zonder de financiële gevolgen al ingrijpend genoeg. Je wilt de situatie niet verder verslechteren door geen arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten. In een uiterste geval kun je naar de gemeente voor een bijstandsuitkering, maar de eisen hiervoor zijn streng. Je kunt eerst jouw spaargeld en overwaarde in het huis deels opeten. Het inkomen van andere gezinsleden kan een bijstandsuitkering ook nog verder verlagen of er bestaat zelfs helemaal geen recht.

Ben je op zoek naar een betaalbare arbeidsongeschiktheidsverzekering? Graag vertellen wij jou er meer over tijdens een adviesgesprek.

Ik zit voor je klaar.
Bel of mail mij met je vraag.
088 - 388 03 88
Piet
Duidelijk. Betrokken.
Bel ons met al je vragen 088 - 388 03 88
Volg ons